CebuLOVE


...czyli cebulowa zupa krem Dorotki








Składniki:
  • 1 kg cebuli
  • kostka rosołowa, najlepiej wołowa
  • 2 pałeczki lub udka z kurczaka
  • 3 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek pora
  • kawałek selera
  • ziele angielski
  • liść laurowy
  • przyprawy do smaku np. suszone warzywa, vegeta
  • woda

Sposób przygotowania:

  1. Gotujemy wodę z kurczakiem, kotką rosołową, zielem angielskim i liściem laurowym.
  2. Po zagotowaniu wrzucamy wszystkie warzywa oprócz cebuli.
  3. Gdy wszystkie warzywa zrobią się miękkie, wyjmujemy mięso, ziele angielskie i liście laurowe.Następnie wrzucamy cebulę pokrojona na ćwiartki
  4. Obieramy mięso ze skóry i kości. Gdy już cebula zrobi się miękka wrzucamy do zupy obrane mięso.
  5.  Blendujemy i doprawiamy do smaku. Przegotowujemy zblendowaną zupę.
  6. Wlewamy na talerz i dekorujemy pietruszką.



Rady Dorotki:
  • Dodanie grzanek
  • Gdy wychodzi brzydki kolor można dodać kurkumy.





0 komentarze:

Prześlij komentarz